Klimweekend 2

Klimweekend 2

Vindt plaats op t/m
Locatie: Beez

Kosten

zelfstandig klimmer € 15.00
niet zelfstandig klimmer € 45.00
niet zelfstandig klimmer 1 dag € 15.00
cursus/opleiding € 45.00
cursus/opleiding 1 dag € 15.00

Details

Klimweekenden:
Een klimweekend van de NKBV Regio Oost Brabant is dé gelegenheid om lekker te klimmen in België. Ook voor gezelligheid en sfeer zijn deze weekenden een aanrader! Overnachten op een camping of bivakveld en koken bij het kampvuur…………… Dus meld je aan en ga mee!

Voor wie?

Instap niveau:
Om deel te kunnen nemen aan de klimweekenden geldt dat je minimaal in het bezit moet zijn van het klimvaardigheidsbewijs  Indoor Toprope (KVB-IT). Opleiding tot het nivo KVB-IT wordt o.a. aangeboden door klimcentrum Neoliet in Eindhoven (www.neoliet.nl). Daarnaast verwachten we dat je enige outdoor klimervaring hebt opgedaan, bv. via onze workshop "introductie outdoor klimmen". Voorwaarden voor deelname zijn: NKBV lidmaatschap; verzekerd zijn tegen bergsportongevallen (bv. via de NKBV) en in bezit van een Klimjaarkaart (zie NKBV website: klimkaartregeling).

Beginnend (rots) klimmer:
Heb je het KVB Indoor Toprope en wil je graag proeven aan het buiten rotsklimmen? Dan raden we je aan om eerst onze workshop Introductie Outdoor Klimmen (IOK) te doen. Zie hierboven. Heb je al wel outdoor-klimervaring maar nog geen KVB Outdoor Voorklimmen (KVB-OV)? Dan bieden deze weekenden bij uitstek de kans om onder begeleiding van een kliminstructeur ervaring op te doen met het buiten klimmen. Het doel is om het NKBV Klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen (KVB-OV) te halen.

Zelfstandig klimmer:
Als je in het bezit bent van het KVB Outdoor Voorklimmen dan kun je met een gelijkwaardig klimmer zelfstandig op pad. Heb je geen klimmaat? Geen probleem. De ervaring leert dat er altijd leden meegaan die graag met je willen klimmen.

Klimniveau.
Dat is niet zo belangrijk. Je hoeft geen 7b te kunnen klimmen om mee te doen. Maar voor het indelen van touwgroepen is het fijn om mensen van gelijk niveau met elkaar te laten klimmen. Geef aub je klimniveau aan (wat je buiten kunt voorklimmen, of als je niet kunt voorklimmen, wat je in de hal zonder touwsteun kunt uitklimmen) in het vrije tekstvak "opmerkingen" in de aanmelding. Bv: voorklim 5b, of, indoor 6a+.

Opleiding:
Op de weekenden is er veel aandacht voor scholing. Wil je graag leren voorklimmen of heb je de wens om instructeur te worden? Stuur ons een mail en we sturen je alle informatie. Ook voor kader in opleiding bieden de weekenden volop mogelijkheden om aan je doelen te werken. Heb je leerdoelen? Laat het ons weten!!

Kosten:
Bij de genoemde kosten zijn het verblijf op de camping, de kosten voor het avondeten op zaterdag, het ontbijt en lunchpakket voor zondag inbegrepen. Als je mee gaat en begeleiding nodig hebt (= je hebt geen KVB-OV, of je hebt wel KVB-OV maar bent niet helemaal zeker over iets), zit in de prijs ook de begeleiding van de instructeur inbegrepen.

Kosten deelname: te voldoen op bankrekening NL29RABO01339.33.059 ten name van NKBV Regio Oost Brabant, onder vermelding van "Klimweekend 2" en de naam/namen van de deelnemers. Pas na ontvangst van het cursusgeld is de inschrijving definitief.

Niet inbegrepen:
Voor de lunch op zaterdag moet je zelf zorgen evenals iets te drinken en te snoepen bij het kampvuur. Ook het vervoer van en naar het klimgebied is niet bij de prijs inbegrepen. De kosten voor het vervoer graag rechtstreeks afrekenen met de chauffeur. Een richtprijs hierin is 25 euro per persoon. Om het autogebruik zo efficiënt mogelijk te laten verlopen wordt er vanuit de organisatie een voorstel voor de autoindeling gemaakt.

Materiaal:
Je hoeft in het begin niet meteen een hele voorklimset te hebben. Wel heb je minimaal een gordel, klimschoentjes en een helm nodig. Voor setjes, touw etc. zorgen wij. Ben je in opleiding tot Outdoor Voorklimmer dan zul je geleidelijk je eigen materialen gaan kopen. Tegen die tijd vertellen we precies hoe en wat!

Kliminstructeurs en sportklimbegeleiders:
Om een klimweekend tot een succes te maken kunnen we niet zonder de inzet van onze instructeurs. Dus ben je instructeur en ben je dit weekend beschikbaar? Meld je aan!! Ook als je een dag instructie wilt geven en de andere dag zelf wilt klimmen ben je van harte welkom. Geef bij de aanmelding aan wat je wensen zijn, dan houden we daar graag rekening mee.

Aanmelden en sluitingsdatum:
Aanmelden kan rechtstreeks op deze site (zie link op deze pagina) tot uiterlijk de laatste zaterdag vóór aanvang van het weekend. Aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst betaling. Vol is vol!!

Ongeveer een week voor het klimweekend krijgen alle deelnemers een mail met de laatste informatie over deelnemers, het klimgebied, overnachting en auto indeling.

Meer informatie over de klimweekenden:
mail Jan (jcavdhurk@hotmail.nl) of Pieter pietera.vanleeuwen@gmail.com

Tot ziens bij het volgende klimweekend!!
Hartelijke groeten, Pieter en Jan.