Sportklimweek Orpierre

Sportklimweek Orpierre

Vindt plaats op t/m
Locatie: Orpierre (F)

Kosten

niet zelfstandig klimmer € 100.00
cursus/opleiding € 100.00

Details

Orpierre is een klimwalhalla in Frankrijk. Ingeklemd tussen kalkwanden van 40 tot 170 meter ligt een pittoresk dorp waar het goed toeven is. Ontmoet op de camping klimmaatjes of ga een dag op stap met een kliminstructeur om je skills te verfijnen. Orpierre staat bekend om zijn goede behaking en relatief eenvoudige routes. Voor de echte cracks zijn uitdagingen tot 8c te vinden. Voor de niet klimmer zijn er ook genoeg (sportieve) dingen te doen zoals wandelen en fietsen.

De week staat open voor iedereen die zin heeft in een weekje Frankrijk. Als regio bieden we de basis voor de week en we hebben een aantal kliminstructeurs voor de klimmers die niet zelfstandig kunnen/willen klimmen. Opleiding voor klimvaardigheidsbewijs outdoor voorklimmen of het examen OV afnemen behoort ook tot de mogelijkheden. 

Wat zijn de kosten?
Reis en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Klimmers die een instructeur nodig hebben brengen we een bedrag van 20 euro per dag instructie in rekening. Voor 5 dagen klimmen kost dat dus 100 euro. Wil je maar 3 dagen klimmen dan kost het 60 euro. Ben je zelfstandig klimmer dan zijn er geen verdere kosten.

De globale planning van de week:
Aankomst in Orpierre op zondag 3 mei. Maandag tot en met vrijdag (4 t/m 8 mei) hebben we instructeurs beschikbaar. Op vrijdag organiseren we als regio een afsluitende Barbecue (of iets anders wanneer BBQ niet kan of mag). Op zaterdag 9 mei gaan we weer huiswaarts. Natuurlijk kunnen jullie besluiten om eerder of later komen en te gaan. In overleg is het ook mogelijk om op zondag al met een instructeur op pad te gaan. Elke klimmer die met een instructeur klimt is NKBV lid en heeft een reisverzekering die bergsport dekking biedt.

Jeugd klimmen van 8 t/m 18 jaar
Het is dus ook een jeugd klimweek. Het werkt alleen wat anders als bij een jeugdweekend. Voor de klimweek kunnen minderjarigen alleen mee onder begeleiding van ouder(s)/verzorger(s). Wij zullen alleen tijdens de klimactiviteiten leiding geven. Vanaf 12 jaar kun je 5 dagen klimmen. Ben je tussen de 8 en de 12 jaar dan gaan we er vanuit dat je niet alle dagen gaat klimmen. Dit zullen we in overleg met jou en je ouder(s)/verzorger(s) bekijken. Vervoer kan in overleg eventueel geregeld worden.

Voor de overnachtingen gaan we gebruik maken van een camping in Orpierre. Zaken als koken kunnen (deels) gezamenlijk gedaan worden. Je kunt natuurlijk ook een ander onderkomen regelen.

Aanmelden!
We willen heel graag zo snel mogelijk weten wie er allemaal meegaan. Geef je dus zo snel mogelijk op. Zet in de opmerkingen in ieder geval wat je wil gaan doen. Wanneer je met een instructeur wilt klimmen vermeld dat dan ook. Hier geldt wie het eerst komt het eerst maalt want we hebben maar een beperkt aantal instructeurs beschikbaar. Na aanmelding nemen we in ieder geval contact op om zaken verder af te stemmen. De aanmelding is pas definitief na betaling én toewijzing van een instructeur.

Klimvaardigheidsbewijs
Wil je het klimvaardigheidsbewijs outdoor voorklimmen halen? Dan heb je tijdens de klimweek de mogelijkheid om examen te doen. Je kunt ook de training voor het klimvaardigheidsbewijs volgen. De training én examen doen is niet mogelijk tijdens de klimweek.

Wij kunnen eigenlijk niet wachten om samen met jullie een fantastische week in Orpierre te hebben. Meld je dus vandaag nog aan, dan zien we jullie in Frankrijk.

Betalingen
Voor deze week geldt een deelnemers bijdrage van 20 euro per dag dat er gebruik gemaakt wordt van een instructeur welke op rekening nr. NL29RABO01339.33.059 t.n.v. NKBV Regio Oost-Brabant overgemaakt dient te worden onder vermelding van je naam/nkbv nummer en Orpierre.
Alle overige kosten zoals reiskosten, overnachtingen, eten en drinken zijn dus voor eigen rekening.

Vragen?
Omdat we geen boek willen schrijven als beschrijving kunnen we ons voorstellen dat er nog vragen zijn. Stel ze gerust via het volgende email adres: orpierre-2015@nkbv-oostbrabant.eu