Introductie Outdoor Klimmen 2

Introductie Outdoor Klimmen 2

Vindt plaats op t/m om 10:00
Locatie: Moha / Grands Malades
Aanmelden kan tot en met

Kosten

opleiding / cursus € 45.00
jeugd t/m 18 jaar € 45.00

Details

Doel van deze cursus is onze leden vertrouwd te maken met de rotsen; de basiskennis bij te brengen van de klimtechnieken en het leren gebruiken van de hulpmiddelen- zoals touw, gordel, helm, karabiner, schlinges, etc. Ook de aspecten als zekeren, abseilen en het inrichten van een standplaats komen aan bod.

Deze cursus is een eerste kennismaking met de "outdoor" klimsport. Na het volgen van deze cursus zal het gemakkelijker zijn je verantwoord te bewegen in diverse klimgebieden verspreid over de wereld. Ook voor de reeds ervaren indoor-klimmer is deze cursus uitermate geschikt om die zaken te leren die voor outdoor-klimmen onontbeerlijk zijn.

De cursus bestaat uit twee praktijkweekenden in de klimrotsen. Dit is het tweede weekend. Hier wordt de techniek van het klimmen, het zekeren, standplaats maken, abseilen e.d. geleerd en geoefend. Na het succesvol doorlopen van beide weekenden verkrijg je het "Klim Vaardigheids Bewijs - Indoor Topropen" (KVB-IT).

Minimum leeftijd voor het deelnemen aan deze cursus is 16 jaar. Je moet verzekerd zijn voor bergsportongevallen. Kosten voor deze cursus bedragen € 45.00 per persoon. De overnachting kosten zijn inbegrepen. Vervoerskosten zelf te voldoen aan de chauffeur.

Kosten deelname: te voldoen op bankrekening NL29RABO01339.33.059 ten name van NKBV Regio Oost Brabant, onder vermelding van "Introductie Outdoor Klimmen 2" en de naam/namen van de deelnemers. Pas na ontvangst van het cursusgeld is de inschrijving definitief.Voor meer informatie contacteer: Rogier Wassenberg.