Workshop Klettersteig

Workshop Klettersteig

Vindt plaats op om 10:00
Locatie: Fliegerhorst (bij Venlo)
Aanmelden kan tot en met

Kosten

opleiding / cursus € 20.00
jeugd t/m 18 jaar € 15.00
introducee / niet lid € 30.00

Details

Tijdens de workshop 'Klettersteigen' wordt de theorie van klettersteigen (of 'via ferrata') uitgelegd. De klimtoren van Fliegerhorst biedt tevens een leuk, uitdagend parcours waar alle facetten van klettersteigen in de praktijk geoefend kunnen worden. Deze workshop is geschikt voor de (beginnende) bergwandelaar, die op een veilige en verantwoorde wijze een 'via ferrata' wil leren begaan. Deze workshop is ook geschikt voor ouders met jeugd (vanaf ongeveer tien jaar in verband met de lengte van de passen).
De benodigde klimmaterialen worden voor de duur van de workshop ter beschikking gesteld.

Deze cursus is in eerste instantie voor leden van de NKBV, maar indien nog plaatsen beschikbaar zijn kunnen ook niet-leden mee doen.

De cursus start om 10:00 tot 16:00 uur met het volgende programma:
   Korte introductie van de benodigde technieken
   Praktijk op het klettersteig parcours
   Lunch met theorie presentatie
   Herhaling van de praktijk oefeningen
 

Voor vragen kan je terecht bij Pieter van Leeuwen. Foto's van de workshop van vorig jaar zie je hier.

Kosten: € 30 voor leden, tarief voor jeugleden is nog niet gezet, te voldoen op bankrekening NL29RABO0133933059 ten name van NKBV Regio Oost Brabant, onder vermelding van 'Klettersteig' en de naam (en lidnummer) van de deelnemers (liefst een overschrijving per deelnemer, zodat het voor onze penningmeester ook duidelijk is). Pas na ontvangst van het cursusgeld is de inschrijving definitief.

Annuleren: tot twee weken voorafgaand aan de cursus kosteloos. Nadien worden kosten in rekening gebracht, afhankelijk van de gemaakte kosten.