klimweekend 1

klimweekend 1

Vindt plaats op t/m
Locatie: Grands Malades

Kosten

zelfstandig klimmer € 15.00
niet zelfstandig klimmer € 45.00
niet zelfstandig klimmer 1 dag € 15.00
cursus/opleiding € 45.00
cursus/opleiding 1 dag € 15.00
introducee / niet lid € 65.00

Details

Het inreisverbod Belgie blijft tot tenminste 1 april staan. Wij moeten dit weekend dus cancellen.


Klimweekenden:
Een klimweekend van de NKBV Regio Oost Brabant is dé gelegenheid om lekker te klimmen in klimgebieden in België. Maar ook voor gezelligheid en sfeer zijn deze weekenden een aanrader! Overnachten op een camping of bivakveld en koken bij het kampvuur…………… Dus meld je aan en ga mee!

In Grand Malades is ook een klettersteig. Als je wilt Klettersteigen, of je Klettersteig aantekening halen, laat het weten, en neem je klettersteigspullen mee!

Voor wie?

Instap niveau:
Om deel te kunnen nemen aan de klimweekenden geldt dat je minimaal in het bezit moet zijn van het klimvaardigheidsbewijs (KVB) Indoor Toprope. De cursus, waarbij je alle facetten van het Toprope klimmen leert en het KVB kunt behalen, wordt o.a. aangeboden door klimcentrum Neoliet in Eindhoven (www.neoliet.nl). Om mee te gaan met de weekenden moet je ook lid zijn van en verzekerd zijn via de NKBV en in bezit van een Klimjaarkaart (zie NKBV website: klimkaartregeling).

Beginnend (rots) klimmer:
Heb je het KVB Indoor Toprope en wil je graag proeven aan het rots klimmen? Of heb je al wel veel rotsklim ervaring maar nog geen KVB Outdoor Voorklimmen? Dan bieden deze weekenden bij uitstek de kans om onder begeleiding van een ervaren kliminstructeur ervaring op te doen met het buiten klimmen.

Zelfstandig klimmer:
Als je in het bezit bent van het KVB Outdoor Voorklimmen dan kun je met een gelijkwaardig klimmer zelfstandig op pad. Heb je geen klimmaat? Geen probleem. De ervaring leert dat er altijd leden meegaan die graag met je willen klimmen.

Klimniveau.
Dat is niet zo belangrijk. Je hoeft geen 7b te kunnen klimmen om mee te doen. Maar voor het indelen van touwgroepen is het fijn om mensen van gelijk niveau met elkaar te laten klimmen. Geef aub je klimniveau aan (wat je buiten kunt voorklimmen, of als je niet kunt voorklimmen, wat je in de hal zonder touwsteun kunt uitklimmen) in het vrije tekstvak "opmerkingen" in de aanmelding. Bv: voorklim 5b, of, indoor 6a+.

Opleiding:
Op de weekenden is er veel aandacht voor scholing. Wil je graag leren voorklimmen of heb je de wens om instructeur te worden? Stuur ons een mail en we sturen je alle informatie. Ook voor kader in opleiding bieden de weekenden volop mogelijkheden om aan je doelen te werken. Heb je leerdoelen? Laat het ons weten!!

Kosten:
Bij de genoemde kosten zijn het verblijf op de camping, de kosten voor het avondeten op zaterdag, ontbijt, en lunchpakket voor zondag inbegrepen. Als je mee gaat als beginner, zit in de prijs ook de begeleiding van de instructeur inbegrepen.

Kosten deelname: te voldoen op bankrekening NL29RABO01339.33.059 ten name van NKBV Regio Oost Brabant, onder vermelding van "KW1-2021" en je naam/nkbv nummer. Vriendelijk verzoek om per activiteit geld over te maken en indien het bedrag voor meer personen is, alle nkbv nummers erbij vermelden. Pas na ontvangst van het cursusgeld is de inschrijving definitief.

Niet inbegrepen:
Voor de lunch op zaterdag moet je zelf zorgen evenals iets te drinken en te snoepen bij het kampvuur. Ook het vervoer van en naar het klimgebied is niet bij de prijs inbegrepen. De kosten voor het vervoer graag rechtstreeks afrekenen met de chauffeur. Een richtprijs hierin is 25 euro per persoon. Om het autogebruik zo efficiënt mogelijk te laten verlopen wordt er vanuit de organisatie een voorstel voor de auto indeling gemaakt.

Materiaal:
Je hoeft in het begin echt niet meteen een hele voorklim set te hebben. Als beginner heb je een gordel nodig, klimschoentjes en een helm. Voor setjes, touw etc. zorgen wij. Ben je in opleiding tot Outdoor Voorklimmer dan kan je langzaam je spullen zelf gaan kopen. Maar tegen die tijd vertellen we precies hoe en wat!

Kliminstructeurs en sportklimbegeleiders:
Om een klimweekend tot een succes te maken kunnen we niet zonder de inzet van onze instructeurs. Dus ben je instructeur en ben je dit weekend beschikbaar? Meld je aan!! Ook als je een dag instructie wil geven en de andere dag zelf wil klimmen ben je van harte welkom. Geef bij de aanmelding aan wat je wensen zijn, dan houden we daar bij de organisatie graag rekening mee.

Aanmelden en sluitingsdatum:
Aanmelden kan rechtstreeks op deze site (zie link op deze pagina). Om het klimweekend goed te kunnen organiseren kun je aanmelden tot uiterlijk de laatste zaterdag vóór aanvang van het weekend. Aanmelding worden verwerkt op volgorde van betaling. Vol is vol!!

Ongeveer een week voor het klimweekend krijgen alle deelnemers een mail met de laatste informatie over deelnemers, het klimgebied, overnachting en auto indeling.

Meer informatie over de klimweekenden:
Organisator Pieter van Leeuwen) of
Backup Organisator Maurice Termeer

Tot ziens bij het volgende klimweekend!!
Hartelijke groeten, Pieter en Maurice.