Bergredding & Touwtechnieken

Bergredding & Touwtechnieken

Vindt plaats op t/m
Locatie: Beez

Kosten

opleiding / cursus € 45.00

Deze activiteit heeft meerdere data

Data  Locatie
t/m om 10:00   Beez

Details


Het inreisverbod Belgie blijft tot tenminste 1 april staan. Wij moeten dit weekend dus cancellen.

Het TT&BR weekend wordt verplaatst naar naar 11/12 september in HOTTON !

De cursus Touwtechniek en Bergredding is bedoeld voor iedereen die door het leren van diverse touwtechnieken en reddingsmethoden, de veiligheid van zijn klimactiviteiten wil vergroten. De cursus kan bijvoorbeeld een goede voorbereiding of repetitie zijn voor een cursus en/of bergsportvakantie in de Alpen. Ook voor degenen die de module ‘Outdoor Voorklimmen’ volgen of de opleiding voor Sportkliminstructeur volgen, is deze cursus zeer geschikt als extra training.

Aan bod komen praktische methoden die handig zijn en soms zelfs levensreddend zijn in geval van nood. Het cursusprogramma bestaat uit een praktijkweekeinde in de rotsen waarbij touw-en reddingstechnieken in de rotsen worden behandeld maar ook kunnen situaties op de gletsjer worden gesimuleerd. Van tevoren kun je bij de organisator aangeven waar je wilt dat voor jou de focus van de cursus ligt (rots en/of gletsjer).

Voor deze cursus is enige ervaring vereist. Je dient je correct te kunnen inbinden en ook een goede beheersing van de basisknopen is gewenst. Voor het onderdeel touw- en reddingstechnieken in de rotsen dien je bovendien rotsklimervaring te hebben (niveau Outdoor Naklimmen/Indoor Voorklimmen of vergelijkbaar).

Kosten voor deelname zijn: €45,- 
Betalingen op: NL29RABO01339.33.059 ten name van NKBV Regio Oost Brabant, onder vermelding van "BR&TT " en de naam/namen van de deelnemers.
Pas na betaling is de inschrijving definitief.