Introductie Outdoor Klimmen 1

Introductie Outdoor Klimmen 1

Vindt plaats op t/m om 10:00
Locatie: Durnal (Be)
Aanmelden kan tot en met

Kosten

opleiding / cursus € 45.00
jeugd t/m 18 jaar € 45.00

Details


===================================================LET OP: IVM CORONA KAN DEZE ACTIVITEIT AFGEZEGD WORDEN======================

Doel van deze workshop is onze leden vertrouwd te maken met het Outdoor Klimmen; de basiskennis bij te brengen van de klimtechnieken en het leren gebruiken van materialen zoals touw, gordel, helm, karabiner, schlinges, etc. Vanzelfsprekend komen de aspecten als zekeren, abseilen en het inrichten van een standplaats aan bod.

Deze workshop is een eerste kennismaking met de "outdoor" klimsport. Na het volgen van deze workshop zal het gemakkelijker zijn op een verantwoorde manier te klimmen in de diverse sporklimgebieden op de wereld. Ook voor de reeds ervaren indoor-klimmer is deze cursus uitermate geschikt, juist om die zaken te leren die voor het outdoor-klimmen onontbeerlijk zijn.

De workshop bestaat uit twee weekenden in de rotsen. Dit is het eerste weekend. We proberen in twee verschillende sportklimgebieden te klimmen. Technieken als klimmen, zekeren, standplaats maken, abseilen, enz. worden geleerd en vooral veel geoefend. Na het succesvol doorlopen van beide weekenden verkrijg je het "Klim Vaardigheids Bewijs - Indoor Topropen" (KVB-IT).

Minimum leeftijd voor het deelnemen aan deze cursus is 16 jaar. Je moet verzekerd zijn voor bergsportongevallen. Kosten voor deze workshop bedragen € 45.00 per persoon per weekend (totaal voor de workshop €90,-). De overnachtingskosten zijn inbegrepen, maar niet het eten.
De inschrijving is pas van kracht na binnenkomst van de betaling.
Betaling te voldoen op rekening NL29RABO01339.33.059 ten name van NKBV Regio Oost Brabant, onder vermelding van "IOK-2021" en je naam/nkbv nummer. Vriendelijk verzoek om per activiteit geld over te maken en indien het bedrag voor meer personen is, alle nkbv nummers erbij vermelden. Vervoerskosten zelf te voldoen aan de chauffeur.

Omdat we klimmen in België is een klimjaarkaart verplicht (zelf aanvragen via de NKBV webshop!).

Voor meer informatie: Rogier Wassenberg.